Učinkovito zavarovanje tovora je odvisno od vrste tovora in se začne pri pravilnem, za prevoz ustreznem, embaliranju, pri natovarjanju, shranjevanju in varovanju tovora. Samo dobro embalirano in za prevoz dobro zavarovano blago, lahko varno prevažamo.

Vrsta zavarovanja tovora

Zavarovanje tovora v sklenjeni obliki

Zavarovanje tovora v sklenjeni obliki: Zavarovanje v smeri vožnje s paletami Zavarovanje tovora v sklenjeni obliki: Zavarovanje v smeri vožnje s paletami

Pri zavarovanju tovora v sklenjeni obliki se tovor natovarja neposredno in brez vrzeli med deli tovora na omejitev tovornega prostora (čelna stena, prečna pregrada, stebri itd.).
Zavarovanje tovora v sklenjeni obliki velja pri priklopnikih XL kot posebej učinkovita metoda varovanja tovora.

Ce to zaradi lastnosti tovora ni mozno, lahko sklenjeno obliko tovora dosezemo s pomocjo privezovalnih pasov in pripomockov.

Zavarovanje tovora s povečanjem sile trenja

Zavarovanje tovora s povečanjem sile trenja s privezovanjem Zavarovanje tovora s povečanjem sile trenja s privezovanjem

Pri zavarovanju tovora s povečanjem sile trenja se s privezovanjem tovora navzdol sila teže oz. sila trenja tovora zviša in s tem je zagotovljeno boljše zavarovanje tovora.

To zagotovimo npr. s privezovanjem z nateznimi pasovi.

 

Registrirajte se sedaj in postanite partner!

Več informacij na temo "Zavarovanje tovora" je na voljo samo za partnerje.
Registrirajte se še danes in pridobite s številnimi prednostmi sodelovanja!


Registriraj se! Prijava

Nadaljnje informacije:

^ - Top

Ta spletna stran vsebuje piškotke, kar zagotavlja čim boljšo uporabo. S klikom na "Sprejmi" soglašate z uporabo piškotkov. Če želite določene piškotke izključiti, kliknite na tukaj. Nadaljnje informacije v zvezi z našim ravnanjem s podatki so navedene v naših Pogoji uporabe in Navodila varovanja podatkov.

Sprejmi