Učinkovito zavarovanje tovora je odvisno od vrste tovora in se začne pri pravilnem, za prevoz ustreznem, embaliranju, pri natovarjanju, shranjevanju in varovanju tovora. Samo dobro embalirano in za prevoz dobro zavarovano blago, lahko varno prevažamo.

Delovanje sil na tovor pri prevozu

Pri običajni vožnji (sem sodijo tudi popolna zaviranja, pospeševanje, manevri umikanja in slabe cestne razmere) delujejo na tovor izredno velike sile.

Primer: 0,5 G na stran pomeni, da lahko tovor z 10 tonami lastne teže na ponjavo izvaja do 5 ton teže: 0,5 G = 50 % lastne teže.

Učinek sil na tovor v cestnem prometu

Učinek sil na tovor v cestnem prometu Učinek sil na tovor v cestnem prometu

Delovanje sil na tovor v kombiniranem prometu

Zaradi pomikanja vagonov na železniških postajah in premikov žerjavov na ladjah delujejo na tovor višje sile kot pri vožnji na cesti.

To zahteva pri transportih v kombiniranem prometu zvišanje ukrepov za zavarovanje tovora:

  • Ker se priklopniki na vagonu natovarjajo tudi v nasprotni smeri vožnje, je potrebno tovor zavarovati proti zdrsu tudi v vzvratni smeri.
  • Bodite pozorni na optimalno porazdelitev teže na priklopniku – preprečite natovarjanje, ki obremenju-je samo sprednji ali samo zadnji del!
 

Registrirajte se sedaj in postanite partner!

Več informacij na temo "Zavarovanje tovora" je na voljo samo za partnerje.
Registrirajte se še danes in pridobite s številnimi prednostmi sodelovanja!


Registriraj se! Prijava

Nadaljnje informacije:

^ - Top

Ta spletna stran vsebuje piškotke, kar zagotavlja čim boljšo uporabo. S klikom na "Sprejmi" soglašate z uporabo piškotkov. Če želite določene piškotke izključiti, kliknite na tukaj. Nadaljnje informacije v zvezi z našim ravnanjem s podatki so navedene v naših Pogoji uporabe in Navodila varovanja podatkov.

Sprejmi