Karierne možnosti za šolarje in univerzitetne absolvente?

Skupina WALTER GROUP daje priložnost tudi poklicnim začetnikom.

 

Absolventom gospodarskih in tudi jezikovnih smeri, visokih šol in univerzitet nudimo neposreden vstop v našo organizacijo. Poklicne izkušnje ali poznavanje panoge niso potrebne.

 

V okviru našega programa usposabljanja "Train the Winner" boste pridobili intenzivno uvajanje na naloge, ki vas čakajo..

 

Spodbujamo vaše strokovne in družbene sposobnosti in vas učimo ter spremljamo pri vašem razvoju. Skupina WALTER GROUP nenehno in trajno raste. Bodite del rasti tudi vi!

Karierne možnosti za strokovnjake?

Poklicne možnosti ali poznavanje panoge za vstop v našo operativno dejavnost običajno niso potrebne, saj nove sodelavce tako v teoriji kot praksi izobrazimo v okviru našega programa usposabljanja.

 

Včasih pa pride do situacij npr. v IT, pravnem oddelku ali tudi v prodaji, kjer zelo cenimo zadevne izkušnje in predznanja in lahko mladim strokovnjakom ponudimo privlačne karierne možnosti.

 

V razdelku "Prosta mesta" si lahko ogledate razpisana delovna mesta.

Ali LKW WALTER usposablja vajence?

Klasičnih poklicev, kot so špediterka/špediter ali poslovna tajnica/tajnik, se v našem podjetju ne morete priučiti. Absolventom poklicnih višjih šol, visokih strokovnih šol ali univerz nudimo naš program usposabljanja "Train the Winner", v katerem praktično in teoretično posredujemo strokovno znanje.

Kako poteka prijava?

V vsakem spletnem oglasu najdete povezavo, ki vas vodi do našega obrazca za spletno prijavo. Prosimo vas, da ga izpolnite in ga skupaj s prilogami odpošljete.

 

Potrdilno e-poštno sporočilo, ki ga prejmete takoj, ko odpošljete prijavo, vam zagotovi, da smo prijavo uspešno prejeli. V roku 14 dni boste od našega vodja za prijave prejeli povratno sporočilo o rezultatu vaše prijave.

 

Potek postopka zaposlitve: prvi spoznavni pogovor po telefonu ali Skypu, ki mu sledi osebni razgovor z odgovorno osebo za zaposlovanje. Pri posebnih položajih je mogoč tudi drug termin z vodjem strokovnega področja. Po dogovoru prevzamemo tudi stroške vašega potovanja.

 

O rezultatu prijave vas bomo obvestili po elektronski pošti ali po telefonu. Naš vodja za prijave je vedno na voljo za morebitna vprašanja o stanju vaše prijave. Link: Osebje - kontakt

Kako se lahko prijavim?

Zaželena je prijava preko našega spletnega prijavnega obrazca v oglasih za prosta delovna mesta
Prosta mesta

 

Priložite lahko do 5 priponk. Med priponkami naj bodo vaš življenjepis, spremno pismo in najpomembnejša spričevala. Lahko pa se prijavite tudi pisno po pošti ali elektronski pošti.

Ali dobim povrnjene potne stroške?

V kolikor ste uspešno opravili prvo stopnjo postopka prijave (razgovor po telefonu ali Skypu), vas na naše stroške povabimo na osebni razgovor v Wiener Neudorf ali Kufstein.

Ali potrebujem delovno dovoljenje?

Člani EGP ne potrebujejo delovnega dovoljenja. Državljani tretjih držav potrebujejo ob delovnem dovoljenju tudi dovoljenje za bivanje. Pri tem postopku vas bomo podpirali.

Več informacij na to temo boste dobili pri avstrijskem zavodu za zaposlovanje (AMS) - www.ams.at

Kakšno strokovno znanje potrebujem? (Izobrazba, šolanje)

Naša ponudba prostih delovnih mest v prvi vrsti nagovarja absolvente poklicnih šol, poklicnih akademij, visokih strokovnih šol in univerz. Predznanje na področju logistike ali špedicije ni obvezno. Strokovno znanje in izkušnje posredujemo v našem programu usposabljanja "Train the Winner"

Kako dobro mora biti moje znanje nemščine?

Nemščina je naš domači jezik. Predpostavljeno znanje nemškega jezika, ki ga potrebujete, da bi se med usposabljanjem in v interni komunikaciji lahko dobro sporazumevali s svojimi sodelavkami in sodelavci, je vsaj B1 oziroma v optimalnem primeru B2 (v skladu z evropskim referenčnim okvirjem za tuje jezike).

Kako dobro mora biti znanje tujih jezikov?

Z našimi strankami in poslovnimi partnerji govorimo v njihovem maternem jeziku. Da bi lahko zagotovili komunikacijo s partnerji, se mora vaše znanje tujih jezikov v skladu z evropskim referenčnim okvirjem uvrščati vsaj v B1, optimalno pa v B2 (raven mature).

Kdaj se prične usposabljanje?

Ni določenih terminov za začetek usposabljanja. Individualni program usposabljanja, oblikovan posebej za vaše potrebe, se lahko prične kadarkoli. Program usposabljanja se deli na osnovno izobraževanje in poglobljeno posebno izobraževanje glede na vaše delovno področje.

Kakšne so možnosti, da kot pripravnik dobim delovno pogodbo za nedoločen čas?

Program usposabljanja zraven strokovne izobrazbe nudi tudi možnost medsebojnega spoznavanja, vendar ne vpliva na izbor kandidatov. Kot družinsko podjetje, ki spoštuje tradicijo, smo zainteresirani za dolgoročno sodelovanje.

Zaposlujete tudi voznike tovornjakov?

LKW WALTER je transportna organizacija brez lastnega voznega parka. Naše naloge obsegajo načrtovanje, organiziranje in usmerjanje cestnih prevozov. Medtem ko izvajanje prevozov prevzamejo naši transportni partnerji. Zato v podjetju LKW WALTER zaposlujemo izključno trgovsko osebje.

Kakšen je delovni čas?

V skladu z zakonskimi določili delamo 40 ur na teden. Vsakodnevni začetek dela je ob 8.00. Ob vikendih pa uživamo v prostem času.

Ali pri LKW WALTERJU veljajo posebna pravila oblačenja?

Urejen in strokovni nastop sta za nas zelo pomembna – oblačila za prosti čas v prostem času ter sproščen poslovni videz v pisarni!

Kako lahko dobim službeno stanovanje?

Z veseljem vam pomagamo poiskati stanovanje. Sodelujemo z zanesljivimi najemodajalci in stanovanjskimi združenji v regiji, kjer lahko takoj in brez težav dobite začetno stanovanje.

Kako pridem do delovnega mesta?

Naše sodelavke in sodelavci imajo med Dunajem in Wiener Neudorfom na voljo brezplačne izmenične prevoze. Naša poslovalnica v Kufsteinu pa se nahaja v bližini mestnega jedra in je odlično povezana z javnim prometom (avtobusom in železnico). Voznikom avtomobilov nudimo brezplačna parkirna mesta.

Kako LKW WALTER skrbi za moj dobrobit?

Delo je treba uravnotežiti - Ravnotežje med delom in življenjem nam veliko pomeni. Zato podpiramo športne aktivnosti, kot so odbojka na mivki, nogomet, tek, smučanje, tenis in spinning. Zdravje ima prednost. Ob tem nudimo še pisarne za nekadilce, TFT-zaslone z manj sevanja, optimalne klimatske razmere prostora, velikodušne prostore za sprostitev (čitalnica, kavarna, park WALTER), na voljo je hišni zdravnik, ki nudi cepljenja, in veliko več. Smo ena velika družina. Dobro delovno vzdušje, timski duh in občutek skupnosti "MI" so za nas posebej pomembni.

Kdo je lastnik podjetja LKW WALTER?

LKW WALTER je družinsko podjetje, ki ga že 3. generacije vodi družina, ki ga je ustanovila. Naše delnice so 100% v lasti družine. Tako smo neodvisni od tujih investitorjev in že desetletja uspešno poslujemo.

Zakaj ima LKW WALTER tako dobro boniteto?

LKW WALTER se prav tako ne udeležuje špekulativnih poslov ali tveganih prevzemov podjetja. Rastemo organsko – korak za korakom – z našimi partnerji in trošimo denar šele takrat , ko smo ga zaslužili! Tako se uvrščamo na visoke položaje na lestvicah znanih agencij za poročanje o boniteti potrošnikov ter podelitvi nagrad za vodilna podjetja v Avstriji "Austrias Leading Companies" in nudimo našim sodelavkam in sodelavcem varnost finančno močnega podjetja.

Zakaj je LKW WALTER odporen na krizo?

"Transport ima vedno prihodnost" – zato vam nudi nalogo s perspektivno prihodnostjo. Zahvaljujoč specializaciji v transportu, uravnoteženi strukturi strank – majhna in srednja podjetja kot tudi mednarodna združenja – ter široki razpršenosti sektorja naših strank, smo v glavnem neodvisni od konjukturnih nihanj. S tem dajemo varnost podjetjem in zagotavljamo trajnostni uspeh.

Kaj pomeni nagrada za vodilna podjetje Avstrije "Austrias Leading Companies"?

Nagrado za vodilna podjetja Avstrije "Austrias Leading Companies" vsako leto podeli "Wirtschaftsblatt", najuglednejši avstrijski gospodarski časopis, v sodelovanju s PricewaterhouseCoopers in Kreditschutzverband z leta 1870. Objektiven in obsežen sistem kazalnikov je osnova za izbiro avstrijskega vodilnega podjetja "Austria's Leading Company". Posebna pozornost je namenjena boniteti in trajnostnemu poslovanju – vrednote, ki imajo v vseh podjetjih skupine WALTER GROUP prednostno vlogo.

V katerih državah ima LKW WALTER podružnice?

Nahajamo se južno od Dunaja v kraju Wiener Neudorf, kjer je naša glavna poslovalnica, poslovalnico pa imamo tudi v Kufsteinu na Tirolskem. Iz teh lokacij naše sodelavke in sodelavci, ki sestavljajo paleto 40 narodnosti, nadzorujejo naše trge v Evropi kot tudi iz in v Rusijo, Osrednjo Azijo, Bližnji vzhod in Severno Afriko.

Zakaj podjetje LKW WALTER vedno išče nove sodelavce?

Uspeh naših angažiranih sodelavcev je pogoj za neprekinjen razvoj skupine WALTER GROUP.

 

LKW WALTER - Razvoj in perspektiva

^ - Top

Za zagotovitev največje možne izkušnje uporablja ta stran piškotke. Z uporabo spletne strani soglašate s shranjevanjem piškotkov. Več informacij najdete tukaj: Pogoji uporabe